Stoelmassage

Wat is de TouchPro? stoelmassage?
U neemt plaats op de speciaal ontwikkelde ergonomische stoel en zit direct ontspannen. In 15 minuten worden de nek, schouders, rug, armen, handen en het hoofd gemasseerd. De drukpuntmassage wordt over de kleding heen gegeven. Er worden zeker 75 drukpunten behandeld waardoor de circulatie toeneemt. Hierdoor worden afvalstoffen beter en sneller afgevoerd en bloed, lymfe en energie kan weer goed doorstromen.

Historie
De stoelmassage komt van eeuwen oude technieken en principes van Japanse drukpuntmassage (Ammamassage). De TouchPro? stoelmassage is in Amerika ontwikkeld op het Amma Institute van Traditionele Japanse Massage in San Francisco. In Amerika wordt deze stoelmassage al jaren aangeboden op vliegvelden, congrescentra, winkelcentra en in diverse grote bedrijven. In Nederland zie je stoelmassage steeds vaker in bedrijven, op evenementen en beurzen.

Waarom?
Met stoelmassage kun je mensen in korte tijd (de tijd voor een koffiepauze), op de plaats waar ze zijn een prettige massage geven. Dit verfrist en ontspant lichaam en geest direct, een gevoel dat vaak de hele dag aanblijft. Stoelmassage bevordert de circulatie, zodat het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Het lichaamsbewustzijn ontwikkelt zich bij regelmatige stoelmassage. Hierdoor realiseren mensen zich dat ze ook zelf verantwoordelijk zijn en klachten kunnen voorkomen. De stoelmassage is geen therapeutische behandeling, maar werkt preventief en vermindert beginnende werkgebonden lichamelijke klachten, waardoor het ziekteverzuim kan verminderen.

Hoe vaak?
Een enkele massage geeft al een ontspannen en verkwikt gevoel. Regelmatige massage versterkt dit effect. Een ideale frequentie is wekelijks of eens in de twee weken. Ook zijn eenmalige acties mogelijk, b.v. bij feesten, jubilea of gewoon als cadeautje.